GIN IJSTHEE

Bereiding Gin IJsthee

  • Neem de gewenste hoeveelheid heet water (90-100oC). Zie tabel.
  • Voeg de thee in een zeef aan het water toe
  • Laat 3 minuten staan
  • Verwijder de theezeef
  • Los de honing of suiker op in de hete thee
  • Voeg het ijs toe
  • Nadat al het ijs gesmolten is, is de ijsthee op kamertemperatuur.

 

  • Vul een ruim glas met ijsblokjes
  • Voeg 200 ml gin ijsthee toe
  • Garneer met een schijf sinaasappel

 

 

1 consumptie = 200 ml

1 liter ijsthee

2 liter ijsthee

3 liter ijsthee

4 liter ijsthee

Gin Thee

1 schep = 3,5 g

5 scheppen = 17,5 g

10 scheppen = 35 g

15 scheppen

= 52,5 g

1 pouch = 70 g

Heet water

125 ml

625 ml

1.250 ml

1.875 ml

2.500 ml

IJsblokjes

75 g

375 g

750 g

1,125 g

1500 ml

Honing

8 g

40 g

80 g

120 g

160 g       

Of kristal/rietsuiker

5 g

25 g

50 g

75 g

100 g

Translate »
Scroll naar boven